Nytt däck i Vetlanda när jag fick punktering

Hejsan på er

Härom veckan fick jag punktering på min bil så nu har jag äntligen varit och skaffat ett nytt däck. Som tur är har vi en bilverkstad här i Vetlanda som också säljer däck. Jag tror att jag har kört på något vasst eller nåt för att däcken är i övrigt ganska nya men jag vet inte riktigt, det var inget jag märkte direkt utan när jag kom ut på morgonen så var det punktering. Min granne som är duktig på bilar konstaterade att jag skulle behöva köpa ett nytt. Men så har det varit så fint väder några dagar så jag har passat på att ta cykeln till jobbet.

Det går bra när det är bra väder och när jag inte ska veckohandla är något sådant, eller om man ska iväg på något annat efter jobbet. Då blir det att jag tar bilen. Så härligt det är att det är fredag och att jag från idag kommer ha en bil med hela däck igen, det är två bra anledningar att vara lite extra glad. Här i Vetlanda är det visserligen regn idag men det gör inte så mycket, känns som att det faktiskt behövdes efter flera soliga och varma dagar.

Dessutom ska jag vara helt ärlig, ibland är det skönt att det är dåligt väder när man är ledig för då kan man med gott samvete stanna inomhus och bara ta det lugnt. När det är fint väder får man annars så dåligt samvete om man stannar inne en fin dag, inte bara för att man tror man borde ta vara på solen utan för att man oftast ångrar sig efteråt ändå om man inte går ut i solen om det regnar dagen efter. Det blir en lugn och skön helg för mig i alla fall, hoppas ni får en mysig helg oavsett vad ni tar er för.